openrouter.info
https://qqq.openrouter.info/forum/

Archer-C7 v5 problem z portami eth 2,3 i 4
https://qqq.openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=4726
Strona 1 z 1

Autor:  kazek [ 18 paź 2019, 20:34 ]
Tytuł:  Archer-C7 v5 problem z portami eth 2,3 i 4

Dzień dobry,

Na początek - przepraszam za 'crossposting', bo to samo napisałem na grupie TP-Link.

Problem dotyczy braku możliwości połączenia się na portach eth o numerach 2,3 i 4 router TP-Link Archer-C7. Port eth oznaczany jako 1 działa. Działa również wifi na 2.4G i 5G. Nie sprawdzałem, czy od początku porty działały po zainstalowaniu OpenWRT, ale na oryginalnym firmware na pewno tak.

I tak się zastanawiam, co z tym dalej zrobić... Może jakieś sugestie?

Parametry routera i oprograowania:
------------------------------------
| OpenWrt 18.06-SNAPSHOT, r7405-06a20afb34
|
| Build time: 2018-12-01 07:11 CET
| Cezary Jackiewicz (obsy), http://eko.one.pl
|
---------------------------------------------------
| Machine: TP-LINK Archer C7 v5
| Uptime: 0d, 00:39:29
| Load: 0.23 0.13 0.12
| Flash: total: 8.4MB, free: 7.0MB, used: 17%
| Memory: total: 122.3MB, free: 94.9MB, used: 22%
| WAN: x.x.x.x, proto: dhcp
| LAN: 192.168.1.1, leases: 6
| radio0: mode: ap, ssid: xxxxx, channel: 36, conn: 2
| radio1: mode: ap, ssid: xxxxx, channel: 13, conn: 4

Cezary - dziękuję.

# dmesg | egrep eth
[ 2.085863] eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4, mode:SGMII
[ 5.703122] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 6.764325] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 6.769301] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[ 11.390289] eth0: link down
[ 14.270406] usbcore: registered new interface driver cdc_ether
[ 28.859156] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 28.867085] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 28.871881] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[ 28.913972] br-lan: port 1(eth0.1) entered blocking state
[ 28.919599] br-lan: port 1(eth0.1) entered disabled state
[ 28.925548] device eth0.1 entered promiscuous mode
[ 28.930502] device eth0 entered promiscuous mode
[ 28.990446] br-lan: port 1(eth0.1) entered blocking state
[ 28.996071] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state

------------------------------------
Zainstalowałem oprogramowanie z pliku:
luci-18.06-snapshot-r7405-06a20afb34-ar71xx-generic-archer-c7-v5-squashfs-factory.bin

Dziękuję za podpowiedzi,
Kazek


Zgłoś ten post

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/