Dzisiaj jest 7 kwie 2020, 20:41

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: TP-LINK TL-WR710N
Post: 20 lip 2013, 18:09 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2012, 20:24
Posty: 431
Lokalizacja: Wojnicz
Kolejny produkty firmy TP-LINK router TL-WR710N

Źródło: http://www.in4.pl/news_TP-LINK_TL-WR710 ... ,26940.htm
Strona producenta z tym routerm: http://www.tp-link.com.pl/products/deta ... =TL-WR710N
Datasheet: http://www.tp-link.com.pl/resources/doc ... asheet.pdf

Obrazek

Sugerowana cena to 99zł

_________________
Turris Omnia 2GB
WR1043ND


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 20 lip 2013, 18:30 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
To nie jest nowość. W 2011 już była o nim mowa: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=32888

Natomiast jak chcecie nowości to proponuje odwiedzić http://www.tp-link.com.cn/ :)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 20 lip 2013, 19:33 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 kwie 2010, 08:32
Posty: 141
Ile to ma flash/ram?

OpenWrt na to, już jest?

_________________
- Asus WL-600g
- Tplink 1043ND + Backfire 10.3.. -
- Netgear WNR3500L + Tomato
- TP-Link TL-MR3020 - ....


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 20 lip 2013, 19:37 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr710n

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 20 lip 2013, 19:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 kwie 2010, 08:32
Posty: 141
obsy pisze:
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr710n


To widziałem, ale coś mi się tu nie zgadza, bo na wiki pisze, że nie ma usb.

_________________
- Asus WL-600g
- Tplink 1043ND + Backfire 10.3.. -
- Netgear WNR3500L + Tomato
- TP-Link TL-MR3020 - ....


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 20 lip 2013, 19:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
Faktycznie. Znając chińczyków to jest znów jakaś v2 czy coś takiego.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 20 lip 2013, 22:53 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Wygląda mi to na europejskiego klona chińskiego WR720N v3: http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr720n. Czyli AR9331, 4/32 MB... coś im się te numeracje rozeszły między rynkami europejskim i azjatyckim ;)

No nic, trzeba zamówić, rozebrać i obejrzeć. Poświęcę się... zamówiłem.

Edit: on ma chyba 8 MB flash :)

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 21 lip 2013, 06:14 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
No to czekamy na wiwisekcję.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 13:28 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Mówiłem już jak bardzo nienawidzę klejonych obudów TP-Linka? :D

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 13:34 
Offline
Przyjaciel openrouter.info
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 12:03
Posty: 690
Lokalizacja: Wrocław
Cos tam wspominales :D

_________________
Obrazek

Linksys WRT1900AC: OpenWrt 19.07.2
JetWay JC390F841AA34B: OpenWrt 19.07.2


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 13:45 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
Młoteczek, meselek i jedziesz...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 13:46 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
No to obudowa jest klejona i do tego są jeszcze dwa zaczepy.
W środku w dwóch miejscach dodatkowo silikon... generalnie trochę trzeba się napracować przy rozbieraniu tego dziada.

Sprzętowo bardzo fajny:
- AR9331
- 32 MB RAM
- 8 MB FLASH
- USB host
- 2x RJ45
- zintegrowany zasilacz

Czyli to taki WR703N/MR3020 z wbudowanym zasilaczem i 8 MB FLASH. W środku bardzo podobny do chińskiej wersji WR720N v3: http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr720n, ale ma więcej FLASH.

Zdjęcia i więcej info później.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 13:48 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
Ciekawe. Coś jest w sofcie dodatkowo że na 8MB flash się zdecydowali? Czemu po taniości nie polecieli?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 13:51 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Zaraz go dopiero uruchomię :D

Hm, nie pamiętam co było w MR3020/MR3040... ale tutaj jest chyba to samo.

Zakładka USB Settings:
- Storage Sharing
- Media Server
- User Accounts

Working Mode:
- Wireless Router
- Access Point
- Repeater
- Client
- WISP Client Router

Biorąc pod uwagę cenę (99 PLN brutto!), wbudowany zasilacz i 8 MB FLASH... moim zdaniem to całkiem niezła alternatywa dla WR703N/MR3020.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 17:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
Ma sambę i dlna. W 3020 nie było bo nie było miejsca na to. A tu dodali. Tak samo jak wsparcie dla ntfs (udało mi się obraz rozpakować. Biorąc uwagą że USB jest w stanie dostarczyć 1A - tak, alternatywa bardzo dobra.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 23 lip 2013, 22:43 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Tak to wygląda w środku (konsola jest wyprowadzona po drugiej stronie PCB, tam też znajduje się FLASH):
Obrazek

Więcej zdjęć jutro.

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 24 lip 2013, 05:34 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
Fajnie w sumie. Jest bezpiecznik czy zasilaniu usb?

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 24 lip 2013, 08:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Poza 5 W diodą Shottky'ego nic więcej tam nie widzę. Czemu pytasz, chcesz sprawdzić czy da się puścić więcej niż 1 A z USB?

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 24 lip 2013, 08:42 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 9 kwie 2010, 23:28
Posty: 13595
Lokalizacja: Warszawa
Z przekory dla TP-LINKA, tak. Czy jest 1A bo tak sobie napisali czy wstawili tam bezpiecznik/scalaczek/cokolwiek co ogracznia do tego ampera. Czy to może po prostu wydajność tamtej przetwornicy.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: TP-LINK TL-WR710N
Post: 24 lip 2013, 15:15 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2012, 21:24
Posty: 2090
Lokalizacja: Warszawa
Obiecywane zdjęcia:
http://galeria.tech-blog.pl/TP-Link_TL-WR710N-EU/

_________________
Modyfikacja U-Boot dla routerów (gotowe obrazy)
Overclocking ZyXEL NSA310

Podejmę się naprawy każdego routera, wymienię RAM i FLASH na większy


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info